Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

TECH HU-21R kazán fűtés szivattyú szabályozó vezérlő

21.602 Ft + ÁFA ( 27.435 Ft )
Menny.:db
Gyártó cikkszám: HU-21R
Cikkszám: HU-21R
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 25.
Gyártó: CARES

TECH HU-21R kazán fűtés szivattyú szabályozó vezérlő szilárd tüzelésű fűtés ( vegyes tüzelésű kazán, vízteres kandalló) vízkeringető szivattyújának vagy váltószelepének, vagy ventilátorának a szabályozására szolgál 

Leírás és Paraméterek

TERMÉK LEÍRÁS:

TECH HU-21R kazán fűtés szivattyú szabályozó vezérlő szilárd tüzelésű fűtés ( vegyes tüzelésű kazán, vízteres kandalló) vízkeringető szivattyújának vagy váltószelepének, vagy ventilátorának a szabályozására szolgál (1. üzem).

Csőtermosztát helyett is alkalmazható

Illetve a vezérlő átállítása esetén termosztát funkciót lát el mely során a szabályozón beállított hőmérséklet eléréséig üzemelteti a csatlakoztatott szilárd tüzelésű fűtés keringetőszivattyút, vagy váltószelepet, vagy ventilátort (pl. fan coil rendszereknél) (2.üzem).

Továbbá amennyiben a vezérelt kazán a fűtést befejezte és a vegyes tüzelésű kazánon elhelyezett érzékelő hőmérséklete a beállított hőmérséklet alá csökken a vezérlő zárja a potenciál független kimenetet, így lehetővé téve a csatlakoztatott egyéb fűtőberendezés (pl. gázkazán szobatermosztát általi) üzemelését (3.üzem).

A  TECH HU-21R kazán fűtés szivattyú vezérlő felhasználható egyéb nem épület fűtésre használt berendezések egyes készülékeinek mért hőmérséklet általi kapcsolására is a műszaki leírásban megadott paraméterek között.

1.üzem: Vezérlő feladata fűtés szivattyú bekapcsolása, amikor a vegyes tüzelésű kazán hőmérséklete eléri a kívánt hőmérsékletet, valamint a szivattyú kikapcsolása, ha kihűl a kazán. Ez megelőzi a fűtés szivattyú felesleges működését, ami energia megtakarítással jár ( kazán felhasználási szintjétől függően a megtakarítás akár a 60%-ot is elérheti), valamint meghosszabbítja a fűtés szivattyú élettartamát. Ennek köszönhetően nő a vegyes tüzelésű kazán megbízhatósága és csökkennek az üzemeltetési költségek.

2.üzem: Vezérlő feladata a fűtés szivattyú vagy ventilátor bekapcsolása, amikor a hőmérséklet a vegyes tüzelésű kazánon a szabályozón beállított hőmérséklet alá csökken és annak kikapcsolása amennyiben a beállított hőmérsékletet eléri.

3.üzem: Vezérlő feladata, hogy amennyiben az általa szabályozott fűtőberendezés nem üzemel (pl. kialudt a vegyes kazán) vagy a szabályozón beállított hőmérséklet tartományt nem éri el, lehetővé tegye egyéb általa nem vezérelt fűtőberendezés (pl. gázkazán) vagy eszköz szobatermosztát vagy egyéb elektromos jel általi üzemeltetését.

A TECH HU 21R kazán fűtés szivattyú vezérlés úgynevezett Anti-stop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi a központi fűtés (KF) szivattyú beragadását. A vezérlő a szivattyút ennek során 10 naponként bekapcsolja 1 percre. Továbbá az EEPROM memória óránként elmenti az aktuális időt, így áramkimaradás vagy kikapcsolás esetén is folytatódik az időmérés a szabályozóban.

A fűtés szivattyú vezérlő emellett fagyvédelem funkcióval is rendelkezik (antifagy). Amennyiben a hőmérséklet az érzékelőn 5C alá csökken, a fűtés szivattyú állandó jelleggel bekapcsol. Funkció gyárilag be van kapcsolva, de ki lehet kapcsolni a szerviz menüben.

TECH HU-21R kazán fűtési szivattyú vezérlés által ellátott funkciók:

- Fűtés szivattyú szabályozása (vagy váltószelep, vagy ventilátor)

- Üzemeltetés lehetősége termosztát üzemmódban

- Antistop funkció

- Fagyvédelmi funkció

- Potenciál független kimenet ( pl. gázkazán kapcsolási lehetőség)

TECH HU-21R kazán fűtési szivattyú vezérlő felszereltsége:

-LED kijelző

- KF ( központi fűtés) hőmérséklet érzékelő

- Potenciál független kimenet (NO/COM/NC)

- Szivattyú kimenet

- Hálózati csatlakozó

 TECH HU-21R kazán fűtési szivattyú vezérlés bekőtési vázlat

  Szivattyú vezérlés HU-21R

 TECH HU-21R fűtés szivattyú vezérlő műszaki információ:

Specifikáció

Egység

 

Feszültség

V

230V/50Hz +/-10%

Maximális elektromos fogyasztás a vezérlőn

W

2

Környezet hőmérséklete

°C

5÷50

A keringetőszivattyú kimenetének maximális   terhelése

W

80

Hiszterézis beállítási tartománya

°C

1÷10

Mérés pontossága

°C

1

Hőmérséklet tartomány

°C

0÷90

Az érzékelő hőellenállása

°C

-25÷90

Az érzékelő kábelének hossza

m

1,5

Biztosíték

A

1,6